Bezglutenowe gnocchi
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤15 -
Czas całkowity
≤30 -
Liczba porcji
4

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Do wykonania gnocchi najlepiej jest wykorzystać ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia. Zaglądnij do naszego wpisu: Jak gotować ziemniaki w Thermomix
Jeśli nie masz w domu gotowej mąki bezglutenowej, zerknij do naszego wpisu jak szybko ją przygotować w Thermomix: Domowa mąka bezglutenowa
Część gnocchi można zamrozić. Aby się nie skleiły, należy polać je oliwą, wymieszać, przełożyć do pojemnika i zamrozić. Częściowo rozmrożone ułożyć w przystawce Varoma, do naczynia miksującego wlać 500 g wody, gotować 12 – 15 min/Varoma/obr. 1.
Gnocchi podawać z ulubionym sosem np. pesto z pietruszki, sosem szreka, sosem pomidorowym , lub sos z pieczonej papryki i pomidorów z serem feta z przepisu powyżej.
Opcjonalnie jeśli jesteś na diecie bez laktozy do sosu z pieczonej papryki i pomidorów można dodać namoczone orzechy nerkowca, migdały blanszowane lub orzechy makademia i płatki drożdżowe nieaktywne.