Kawa cold brew to doskonała propozycja dla tych, którzy cenią sobie subtelny, ale głęboki smak kawy. Technika parzenia na zimno pozwala wydobyć z ziaren kawy delikatne nuty aromatu, eliminując jednocześnie nadmierne goryczki. Jeśli chcesz spróbować zrobić własną kawę cold brew w domu, kluczem do sukcesu jest jakość świeżo mielonych ziaren. Aby osiągnąć idealny stopień zmielenia kawy, który jest niezbędny do cold brew, polecamy skorzystanie z naszego przepisu na mielenie kawy w Thermomix. Dzięki temu zapewnisz sobie idealną konsystencję i smak każdej filiżanki.
Mielenie kawy Thermomix
Mielenie kawy w Thermomix może być łatwe i szybkie niczym w młynku do kawy, a dodatkowo możesz zmielić równocześnie większą ilość. Przepis na Thermomix.
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤5 -
Liczba porcji
12
TM6TM5