Szukasz pysznej i zdrowej zupy, którą mógłbyś się delektować tej wiosny i lata? Nie szukaj dalej! Ta zupa jest pełna składników odżywczych, a do tego łatwa w przygotowaniu. W tym wpisie na blogu omówimy korzyści płynące z jedzenia szparagów i podamy przepis na zupę szparagową. Dlaczego więc nie spróbować? Twoje kubki smakowe będą Ci wdzięczne!
Szparagi to wiosenne warzywo, które ma dużo składników odżywczych i mało kalorii. Ta zupa jest zdrowa, pyszna i łatwa do przygotowania!
Zapraszam do spróbowania jednej z najbardziej smakowitych zup, którą można ugotować wiosną i latem. Zupa szparagowa z młodymi ziemniakami gotowanymi w całości, w mundurkach. Pachnie słońcem i świeżymi warzywami!
Zupa szparagowa to zwiastun lata. Same kolory tej zupy są tak słoneczne i intensywne, że nie sposób się jej oprzeć. Zupa z zielonymi szparagami pojawia się u mnie zawsze obowiązkowo z młodymi ziemniakami, które gotuję w bulionie warzywnym.
Zielone szparagi nie wymagają obierania i są bardzo delikatna, więc szybko się gotuje. Zupę można podawać na ciepło lub na zimno i najlepiej z koperkiem i jogurtem naturalnym.
Zupa ta doskonale nadaje się na lekki lunch lub przystawkę.