Wegańska Zupa Miso
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤15 -
Liczba porcji
2

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Pasta Miso – Bardzo ważne jest, aby pastę miso dodawać do bulionu przez samym podaniem i nie podgrzewać już zupy. Gdyż traci wtedy ona swoje prozdrowotne właściwości.
Furikake to japońska przyprawa, która znana jest od wieków. Pierwotnie używana była jako dodatek do gotowanego ryżu, a dziś można ją znaleźć w wielu przepisach. Furikake w kuchni japońskiej używana jest jako zamiennik soli i pieprzu.
Ta wegańska zupa miso to świetny sposób na dostarczenie codziennej dawki warzyw i probiotyków. Zielony groszek i seler naciowy dostarczają błonnika, a kiełki dodają jej dodatkowych wartości odżywczych! Pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, gdy słyszysz słowo zupa miso jest Japonia.
Okazuje się, że jest coś szczególnego w tej zupie. Miso jest tradycyjną potrawą w Japonii, gdzie spożywa się je od wieków. Właściwości miso są bogate w witaminy i minerały, które mogą pomóc Ci żyć dłużej!
Skupiające się na długowieczności składniki zupy miso mogą być kluczem do dłuższego życia. Filiżanka tego tradycyjnego dania kuchni japońskiej jest pełna umami i wartości odżywczych.