Pasta z awokado i jajek
Szybka pasta z kanapkowa z awokado i jajek idealna na śniadanie lub brunch. Posmarują nią krakersy, kanapki lub dodaj do sałatki czy wrapa.
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤15 -
Liczba porcji
2
TM6TM5



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Jedno jajko to około 50 g.
Jajka na twardo najlepiej jest przygotować wcześniej zalać zimna wodą i odczekać, aż wystygną.
Jeśli posiadasz Thermomix TM6, możesz skorzystać z funkcji gotowanie jajek i ugotować je bez koszyczka.
Aby usunąć pestkę z awokado, przekrój awokado na pół. Ważne żeby awokado było dojrzałe. Połówkę, w której pozostała pestka, weź w dłoń i bezpiecznie wbij nóż w pestkę. Trzymając awokado, poruszaj nożem w różnych kierunkach, aż pestka wyjdzie sama.