Pasta jajeczna
Najlepsza pasta jajeczna na Thermomix, jaką kiedykolwiek zjesz. Jest tak bogata i kremowa, a jednocześnie szczypiorek nadaje jej wyrazistości!
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤15 -
Liczba porcji
2
TM6TM5Opcjonalnie Friend



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
PRZEPIS THEROMIX TM6:
Dzięki nowej funkcji gotowanie jajek w Thermomix ich gotowanie staje się bardzo łatwe. Wystarczy wejść do panelu nowych programów i wybrać funkcję gotowanie jajek. Po przyciśnięci programu pokazuje się szczegółowa instrukcja jak gotować.
- Do naczynia miksującego wystarczy włożyć jaja 2- 6 już bez użycia koszyczka.
- Wlać 1000 g wody, nałożyć pokrywkę wraz z miarką i wybrać preferowaną opcję gotowania jajek.
Czas gotowania jajek, zależy od preferowanej konsystencji:
– 10 min bardzo miękkie (żółtko płynne, białko ścięte)
– 11 min miękkie (żółtko płynne, białko twarde)
– 12 min miękkie (żółtko płynne)
– 13 min twarde (żółtko i białko ścięte)
– 14 min bardzo twarde
Tags: