Domowy majonez

  • Poziom trudności
  • Przygotowanie
  • Czas całkowity
  • Liczba porcji

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!

Zobacz więcej

Wskazówki

Koniecznie używamy jajek ekologicznych lub chociaż „z wolnego wybiegu”. Takie jajka oznaczone są numerkiem ‚1’ na skorupce.

Majonez najłatwiej będzie Wam przygotować z jajka w temperaturze pokojowej.

Kluczowe jest powolne dodawanie oleju, bo tylko w ten sposób majonez się ładnie zagęści, a wszystkie składniki dobrze wymieszają.

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Pamiętaj, aby po przygotowaniu majonezu przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiczku maksymalnie kilka dni. Domowy majonez nie zawiera żadnych konserwantów dlatego jego data przydatności jest dużo krótsza niż majonezu kupnego.

Powiązane Diety

Nasze plany żywieniowe są opracowywane przez dietetyka klinicznego i coacha zdrowia z certyfikatem Integrative Nutrision w Nowym Jorku. Diety bazujące na naszych autorskich przepisach skrojonych na Thermomix, do każdego planu zrobiona jest lista zakupów i menu, aby ułatwić przygotowanie.

Popularne przepisy

Poznaj kolekcję przepisów na Thermomix
vermezan wegański parmezan Thermomix przepisy

Wegański parmezan

Czekoladowe kulki mocy Thermomix Dietomix

Czekoladowe kulki mocy

furikake thermomix

Furikake: Japońska przyprawa do ryżu

Odkryj

Wszystkie diety

Dieta na Thermomix z Dietomix to rozwiązanie dla osób chcących zdrowo gotować bez poświęcania na to zbyt dużo czasu. Gotowanie z Thermomix jeszcze nigdy nie było tak inspirujące i zdrowe!
Zobacz więcej