Karmelowe Toffi z solą morską
Uczcij Światowy Dzień Karmelu tym pysznym i słodkim toffi z solą morską. Idealne połączenie słodkich i słonych smaków, którym nie sposób się oprzeć!
-
Poziom trudności
średni -
Przygotowanie
≤10 -
Czas całkowity
≤60 -
Liczba porcji
20
TM6
Przepis Thermomix
- Do naczynia miksującego wsypać ksylitol, dodać mleczko kokosowe, masło, uruchomić 25 min/Karmelizowanie.
- Przygotować foremkę i wyłożyć ja papierem pergaminowym. Natychmiast po zakończeniu karmelizowania przelać do przygotowanej formy. Za pomocą kopystki ściągnąć pozostałą część karmelowej masy. Posypać płatkami soli morskiej z wierzchu.
- Foremę z tofii odstawić na około 40 minut, wyjąć razem z papierem i pokroić ostrym nożem na małe kawałki.
Wskazówki
Do krojenia toffi potrzebny jest bardzo ostry nóż.
Funkcja Karmelizacji jest dostępna tylko z poziomu przepisów z Cookidoo.
Natychmiast po przygotowaniu masy karmelowej, należy włączyć funkcję Mycie wstępne z 50 ml octu.