Bułki bezglutenowe na drożdżach
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤15 -
Czas całkowity
≤60 -
Liczba porcji
12



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Do zrobienia bułek można użyć gotowych mąki z powyższych produktów. Jednak przygotowanie domowej mąki bezglutenowej w Thermomix jest bardzo łatwe i dużo tańsze, a dodatkowo znamy każdy składnik, który wchodzi w jej skład.
Jedynym odstępstwem jest mąka z tapioki, która jest tańsza niż jak kupujemy tapiokę. Ale jeśli macie tylko tapiokę oczywiście też można z niej zrobić mąkę w taki sam sposób jak z pozostałych ziaren i kasz.
Przechowuj bułki bezglutenowe w chlebaku lub innym pojemniku.
Bułki bezglutenowe najlepiej smakują pierwszego dnia. W drugi dzień troszkę twardnieją, ale też są bardzo smaczne. Jeśli chcecie mieć bułki bezglutenowe na kilka dni najlepiej jest je zamrozić pierwszego dnia i odgrzewać w piekarniku.
Włożyć zamrożone bułki bezglutenowe do piekarnika, ustawić temp. 200°C i podgrzewać przez około 7 min lub dłużej wedle uznania. Wszystko zależy od rodzaju i mocy Waszego piekarnika.