Bułki bezglutenowe na drożdżach

  • Poziom trudności
  • Przygotowanie
  • Czas całkowity
  • Liczba porcji

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!

Zobacz więcej

Wskazówki

Do zrobienia bułek można użyć gotowych mąki z powyższych produktów. Jednak przygotowanie domowej mąki bezglutenowej w Thermomix jest bardzo łatwe i dużo tańsze, a dodatkowo znamy każdy składnik, który wchodzi w jej skład.

Jedynym odstępstwem jest mąka z tapioki, która jest tańsza niż jak kupujemy tapiokę. Ale jeśli macie tylko tapiokę oczywiście też można z niej zrobić mąkę w taki sam sposób jak z pozostałych ziaren i kasz.

Przechowuj bułki bezglutenowe w chlebaku lub innym pojemniku.

Bułki bezglutenowe najlepiej smakują pierwszego dnia. W drugi dzień troszkę twardnieją, ale też są bardzo smaczne. Jeśli chcecie mieć bułki bezglutenowe na kilka dni najlepiej jest je zamrozić pierwszego dnia i odgrzewać w piekarniku.

Włożyć zamrożone bułki bezglutenowe do piekarnika, ustawić temp. 200°C i podgrzewać przez około 7 min lub dłużej wedle uznania. Wszystko zależy od rodzaju i mocy Waszego piekarnika.

Tags:

Powiązane Diety

Nasze plany żywieniowe są opracowywane przez dietetyka klinicznego i coacha zdrowia z certyfikatem Integrative Nutrision w Nowym Jorku. Diety bazujące na naszych autorskich przepisach skrojonych na Thermomix, do każdego planu zrobiona jest lista zakupów i menu, aby ułatwić przygotowanie.

Popularne przepisy

Poznaj kolekcję przepisów na Thermomix
vermezan wegański parmezan Thermomix przepisy

Wegański parmezan

Czekoladowe kulki mocy Thermomix Dietomix

Czekoladowe kulki mocy

furikake thermomix

Furikake: Japońska przyprawa do ryżu

Odkryj

Wszystkie diety

Dieta na Thermomix z Dietomix to rozwiązanie dla osób chcących zdrowo gotować bez poświęcania na to zbyt dużo czasu. Gotowanie z Thermomix jeszcze nigdy nie było tak inspirujące i zdrowe!
Zobacz więcej