Toskański gulasz z soczewicy
Gulasz z soczewicy to toskański klasyk na chłodniejsze miesiące. Soczewica sprawia, że danie jest obfite, a bataty dodają subtelnej słodyczy.
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤30 -
Liczba porcji
2
TM6TM5Opcjonalnie Friend

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Kiełki soczewicy czarnej, można kupić w większości supermarketów znajdziesz je w lodówkach gdzie znajdują się kiełki. Jeśli nie uda się kupić kiełków czarnej soczewicy, można wykorzystać dowolne kiełki roślin strączkowych lub suszoną soczewicę.
W lecie warto wykorzystać w przepisie świeżę pomidory, aby zrobić z nich domową passatę, wystarczy obrać je ze skórki włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić 5 s/obr. wsteczne.5.