Dieta Zupowa – Souping
3 dni każdy 1200 kcal
Dieta zupowa to program odżywiania opierający się na jedzeniu wyłącznie zup przez trzy dni. Zupa jest uważana za doskonały produkt dla tych, którzy chcą oczyścić i zregenerować swoje ciało poprzez przywrócenie naturalnych funkcji organizmu. Wszyscy wiemy, że zupa jest pyszna, ale czy wiesz, że może być również zdrowa?
Menu Dieta Zupowa – Souping

Smoothie ogórkowo - melonowe
(Twoja porcja: Cała) Zobacz przed zakupem
Zupa krem z kalafiora z kurkumą
(Twoja porcja: Cała) Drugą porcję, zjesz jutro na drugie śniadanie, a trzecią zapasteryzuj lub zamroź.
Barszcz Ukraiński
(Twoja porcja: Cała) Drugą porcję zjesz w trzeci dzień. Trzecią porcję zamróź lub zapasteryzuj.
Bulion warzywny
(Twoja porcja: Cała) Pozostałą częśc przygotowanego bulionu wykorzystasz w kolejnych dniach.
Zupa Zielone Minestrone z pesto
(Twoja porcja: Cała) Pozostałe dwie porcje zjesz w drugi i trzeci dzień.Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado

Smoothie z gruszką i cykorią
(Twoja porcja: Cała)
Zupa krem z kalafiora z kurkumą
(Twoja porcja: Cała)
Słodko kwaśna zupa z czerwonej kapusty
(Twoja porcja: Cała) Pozostałe porcje zapasteryzować lub zamrozić.
Bulion warzywny
(Twoja porcja: Cała)
Zupa Zielone Minestrone z pesto
(Twoja porcja: Cała)Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado

Zdrowe smoothie z natka pietruszki
(Twoja porcja: Cała)
Zupa krem z cukinii i awokado
(Twoja porcja: Cała) Pozostałe procje zapasteryzować lub zamrozić.
Barszcz Ukraiński
(Twoja porcja: Cała)
Bulion warzywny
(Twoja porcja: Cała)
Zupa Zielone Minestrone z pesto
(Twoja porcja: Cała)Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado
Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado
Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado
Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado
Podsumowanie dnia
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado
Menu
Dzień: 1
Dzień: 2
Dzień: 3
Lista Zakupów
- 100g Melon kantalupa
- 250g Ogórek
- 10g Bazylia świeża
- 15ml Sok z limonki
- 10g Dynia, pestki
- 270g Mleko migdałowe, domowe
- 35g Czosnek
- 440g Cebula
- 25ml Olej kokosowy
- 500g Kalafior
- 5g Przyprawy - kurkuma, mielona
- 3940ml Bulion warzywny
- 60g Orzechy macadamia
- 10g Sól Himalajska
- 65ml Sok z cytryny
- 100ml Mleczko kokosowe
- 35ml Oliwa z oliwek
- 630g Buraki
- 275g Marchew
- 300g Ziemniaki wczesne
- 80g Kapusta biała
- 80ml Ocet jabłkowy
- 2g Przyprawy - liść laurowy, suszony
- 2g Przyprawy - ziele angielskie, mielone
- 100ml Kwas buraczany
- 40g Koperek świeży
- 20g Cebula dymka
- 80g Pietruszka, natka
- 145ml Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 80g Por
- 150g Kalarepa
- 100g Jarmuż
- 150g Brukselka
- 150g Fasolka szparagowa cała zielona
- 150g Brokuł
- 220g Gruszka
- 100g Cykoria
- 120g Roszponka
- 25g Orzechy włoskie
- 400g Kapusta czerwona
- 100g Pomidor
- 120g Jabłko
- 20g Chia nasiona
- 25g Płatki migdałowe
- 300g Cukinia
- 140g Awokado

Wyglada smakowicie?
Kup dietę w Dietomix!

Wyglada smakowicie?
Kup dietę w Dietomix!

Wyglada smakowicie?
Kup dietę w Dietomix!

Wyglada smakowicie?
Kup dietę w Dietomix!
Kilkudniowe posty na diecie zupowej są bezpieczne i skuteczne, a dodatkowo idealne dla naszego klimatu szczególnie w chłodniejszych okresach, kiedy z utęsknieniem czekamy na lato. Dieta zupowa istnieje od dawna, choć jej popularność wzrosła, gdy zaczęła być promowana przez celebrytów, którym udało się na niej sporo schudnąć. Początkowo dieta zupowa opierała się głównie na jedzeniu zupy kapuścianej, choć obecnie można jeść wiele różnych rodzajów zup. Promowane są przede wszystkim zupy wegetariańskie zawierające bardzo dużą ilość warzyw czy też na bazie bulionu warzywnego lub kolagenowego.
W przypadku wegetarian i wegan bulion kolagenowy (kostny), zastępuje się roślinnym wywarem. Wegetarianie i weganie mogą w ten sposób odkwasić organizm, zasadowym wywarem, oraz dodatkowo powinni spożywać białko roślinne w połączeniu z witaminą C i K (kapusta, papryka, czerwona, buraki), aby organizm sam mógł zwiększyć produkcję kolagenu.
Więcej informacji na temat Diety Zupowej, możesz przeczytać w naszym artykule – Dieta Zupowa
Czym wyróżnia się Dieta Zupowa – Souping?
- rozgrzewający detoks na polskie klimaty
- dieta wegańska
- 3-dniowy plan dietetyczny o niskiej zawartości białka
- bogata w kwasy tłuszczowe Omega – 9
- 1 smoothie dziennie na śniadanie
- 1 zupa krem na drugie śniadanie
- 2 pożywne zupy z dużą ilością oczyszczających warzyw jak buraki, kapusta i zielone warzywa
- 1 bulion warzywny jako popołudniowa przekąska
- dieta bogata w antyoksydanty i naturalne probiotyki
- bez glutenu, bez cukru, bez laktozy, bez żywności przetworzonej
- przepisy zup rozpisane, są na kilka porcji aby można było je zapasteryzować lub zamrozić i zjeść w kolejnych dniach po detoksie
- Rozkład makroskładników: Białko 10%, Tłuszcz 60%, Węglowodany 30%
