Wegetariańskie saganaki z zieloną fasolką i serem feta
Pyszne greckie saganaki w wersji wegetariańskiej to prawdziwa uczta smaków.
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤10 -
Czas całkowity
≤40 -
Liczba porcji
2
TM6TM5Opcjonalnie Friend

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Przepis keto jeśli zamiast cebuli użyjemy cebulki dymki, będzie równie pyszne. Cebulkę dymkę należy pokroić na cienkie plasterki i dusić razem z czosnkiem.
W zależności od pomidorów, jeśli sos wychodzi zbyt rzadki w pkt. 4 można go dodatkowo odparować. Wystarczy ponownie gotować 10 min/ 100°C/obr. wsteczne 1.
Istnieje również wegańska wersja tego przepisu, wystarczy fetę zamienić na Fetę Wegańską.