Pasta z makreli i słonecznika
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤10 -
Czas całkowity
≤10 -
Liczba porcji
3



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Tak przygotowana pastę kanapkową z makreli i słonecznika można przechowywać nawet kilka dni w lodówce.
Dlaczego jeść wędzoną makrelę? Jest ona tłustą rybą i zawiera bardzo duże ilości kwasów omega 3 i omega 6. Super właściwości nadaje jej zawartość selenu, który wpływa korzystnie na odporność organizmu i chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Warunki wędzenia – upewnij się, że ryba wędzona była według zasad dobrej Praktyki Produkcyjnej i nie zostały wytworzone WWA, gdyż są to substancje rakotwórcze. Czytajcie etykiety i szukajcie znaku GMP (Good Manufacturing Practice), który jest znakiem prawidłowego procesu wędzenia. Zawsze korzystajcie ze sprawdzonego źródła.