Pasta z fasoli
Wegańska pasta fasolowa w stylu prowansalskim to pyszne i uniwersalne smarowidło do kanapek, crudites czy sałatek.
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤5 -
Liczba porcji
4
TM6TM5

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Pieczenie czosnku warto jest połączyć z pieczeniem innych warzyw i wykorzystać je np. do sałatek lub zupy krem.
Przykładowe przepisy: Ratatouile warzywny gulasz z oliwą, Czerwona sałatka z winegret, Sałatka z cykorią i pieczoną papryką, zupa krem z pieczonych warzyw.
Korzystając z fasoli gotowanej, warto wybierać produkty z sloikach. Bardzo ważne jest aby całą zalewę dobrze oczyścić z produktu i dokładnie go przepłukać, a tutaj mam dla was kilka ciekawostek: Konserwy – czy żywność z puszki jest zdrowa?