Masło migdałowe na Thermomix
Masło migdałowe to pyszny, zdrowy dodatek do każdego dania. Jest również łatwe i niedrogie do wykonania w domu z samych migdałów
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤15 -
Liczba porcji
12



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Warto wybrać tutaj migdały blanszowane już te obrane, masło będzie wtedy miało bardziej delikatny smak.
Zamiast migdałów można dać nerkowce lub wymieszać w dowolnych proporcjach z migdałami.
Chyba nie ma nic lepszego niż posiadanie domowego masła orzechowego pod ręką. Wspaniałe jest to, że przygotowujemy je sami więc nie ma w nim żadnych składników, których nazw nie potrafimy wymówić, czyli: spulchniaczy, zaganiaczy, utwardzaczy, aromatów smakowych, konserwantów i wszystkich innych magicznych E….których nie chcemy jeść.
Masło migdałowe to świetny sposób na uzyskanie dziennej dawki błonnika i zdrowych tłuszczów. Jest również bogate w wapń, magnez i żelazo, które pomagają utrzymać uczucie sytości na dłużej!