Makowiec Świąteczny
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤15 -
Czas całkowity
≤60 -
Liczba porcji
12



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Do przygotowania ciasta wykorzystać tortownice o średnicy 22 cm. Niech nie zmyli Was niepozorne zdjęcie jednego kawałka, makowiec tak szybko zniknął i nie zdążył się uchować do fotografii!
W przepisie tym przydają się dwa naczynia miksujące. W jednym przygotowuje się masę makową a w drugim ubija pianę z białek. Jeśli macie tylko jedno naczynie miksujące. Należy pierwsze przygotować składniki na masę. Kolejno umyć naczynie miksujące, dobrze wysuszyć i ubić pianę z białek, którą można dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać.
W tym sezonie świątecznym, ciesz się słodkim przysmakiem, który każdy może docenić – niesamowitym świątecznym makowcem! Idealny zarówno dla diabetyków, jak i osób na diecie bezglutenowej. Ostrzegamy jednak – to pyszne ciasto zniknęło w mgnieniu oka; na szczęście udało nam się pstryknąć zdjęcie temu ostatniemu kawałkowi, zanim zniknęło całkowicie!