Bulion rybny
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤15 -
Czas całkowity
-
Liczba porcji



Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Dopasuj ilośc wody do garnka, tak aby przykryć wszystkie kości w garnku i warzywa. Bardzo ważne jest żeby do gotowania wywaru oprócz włoszczyzny dodać koper włoski i ziemniaka. Nadają one niepowtarzalnego smaku wywarowi. Jest to sekret przywieziony z basenu morza śródziemnomorskiego.
Jakie gatunki ryb można wykorzystać do wywaru? Zawsze staram się uwzględnić w przepisach położenie geograficzne. Mieszkając w Polce chyba najłatwiej jest dostać głowy takich ryb jak jesiotr, karp czy pstrąg. Dlatego często mieszam właśnie te trzy gatunki ryby do wywaru. Warto zakupić je z hodowli z ekologicznym certyfikatem..
Jeśli macie macie dostęp do dzikiego łososia, dorsza, sandacza, halibuta, turbota to również zachęcam aby testować przepis z tymi rybami.