Zupa miso z łososiem
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤15 -
Liczba porcji
2



Składniki na 2 porcje
- 140g Makaron ryżowy, noodle
- 750g Woda
- 10g Bonito
- 100g Łosoś filet, świeży, kawałki 2 cm bez skóry
- 40g Pieczarka ekologiczne, plasterki
- 40g Groszek cukrowy, mrożony
- 50g Pasta miso
- 10g Cebula dymka
- 15g Sezam, nasiona

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując diety na Thermomix od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Pasta Miso – Bardzo ważne jest, aby pastę miso dodawać do bulionu przez samym podaniem i nie podgrzewać już zupy. Gdyż traci wtedy ona swoje prozdrowotne właściwości.
Suszone płatki bonito (katsuobushi), pełne smaku umami i dodatkowo jeszcze wzmocnione posmakiem wędzonego, są jednym z najważniejszych składników kuchni azjatyckiej. Można je kupić w sklepie z Azjatycką żywnością.
Zielony groszek można zamienić na edamame, które znaleźć można na dziale z mrożonkami.
Wartości odżywcze dla 1 porcji
-
Kalorie
456.1kcal -
Tłuszcze
12.7g -
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
4.1g -
Białko
23.4g -
Węglowodany
63g -
Błonnik
4g -
Indeks Glikemiczny
1.2 -
Ładunek Glikemiczny
0.7

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując diety na Thermomix od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Pasta Miso – Bardzo ważne jest, aby pastę miso dodawać do bulionu przez samym podaniem i nie podgrzewać już zupy. Gdyż traci wtedy ona swoje prozdrowotne właściwości.
Suszone płatki bonito (katsuobushi), pełne smaku umami i dodatkowo jeszcze wzmocnione posmakiem wędzonego, są jednym z najważniejszych składników kuchni azjatyckiej. Można je kupić w sklepie z Azjatycką żywnością.
Zielony groszek można zamienić na edamame, które znaleźć można na dziale z mrożonkami.
Powiązane Diety
Popularne
Przepisy
