- Strona główna
- Przepisy
- Wegańska Zupa Miso
Wegańska Zupa Miso
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤15 -
Liczba porcji
2


Składniki na 2 porcje
- 750g Bulion warzywny lub grzybowy
- 100g Seler naciowy łodyga, kawałki 2 cm
- 30g Kiełki mix (fasoli mung, cieciorki, soczewicy brązowej i zielonej) +5 innych składników

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Pasta Miso – Bardzo ważne jest, aby pastę miso dodawać do bulionu przez samym podaniem i nie podgrzewać już zupy. Gdyż traci wtedy ona swoje prozdrowotne właściwości.
Furikake to japońska przyprawa, która znana jest od wieków. Pierwotnie używana była jako dodatek do gotowanego ryżu, a dziś można ją znaleźć w wielu przepisach. Furikake w kuchni japońskiej używana jest jako zamiennik soli i pieprzu.
Wartości odżywcze dla 1 porcji
-
Kalorie
262kcal -
Tłuszcze
2.6g -
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
0.4g -
Białko
14.7g -
Węglowodany
50.3g -
Błonnik
2.8g -
Indeks Glikemiczny
45.5 -
Ładunek Glikemiczny
21.6
Ebooki

Lunchbox dla dzieci
na Thermomix
Lunchbox dla dzieci przepisy na Thermomix
35 przepisów
Domowe produkty bezglutenowe
Thermomix przepisy
Domowe produkty bezglutenowe przepisy na Thermomix
21 przepisów
Ebook świąteczny
na Thermomix
Ebook świąteczny
14 przepisów
Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Pasta Miso – Bardzo ważne jest, aby pastę miso dodawać do bulionu przez samym podaniem i nie podgrzewać już zupy. Gdyż traci wtedy ona swoje prozdrowotne właściwości.
Furikake to japońska przyprawa, która znana jest od wieków. Pierwotnie używana była jako dodatek do gotowanego ryżu, a dziś można ją znaleźć w wielu przepisach. Furikake w kuchni japońskiej używana jest jako zamiennik soli i pieprzu.
Ta wegańska zupa miso to świetny sposób na dostarczenie codziennej dawki warzyw i probiotyków. Zielony groszek i seler naciowy dostarczają błonnika, a kiełki dodają jej dodatkowych wartości odżywczych! Pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, gdy słyszysz słowo zupa miso jest Japonia.
Okazuje się, że jest coś szczególnego w tej zupie. Miso jest tradycyjną potrawą w Japonii, gdzie spożywa się je od wieków. Właściwości miso są bogate w witaminy i minerały, które mogą pomóc Ci żyć dłużej!
Skupiające się na długowieczności składniki zupy miso mogą być kluczem do dłuższego życia. Filiżanka tego tradycyjnego dania kuchni japońskiej jest pełna umami i wartości odżywczych.
Powiązane Diety
Popularne
Przepisy
