- Strona główna
- Przepisy
- Bezglutenowe naleśniki
Bezglutenowe naleśniki
-
Poziom trudności
łatwy -
Przygotowanie
≤5 -
Czas całkowity
≤25 -
Liczba porcji
16


Składniki na 16 porcje
- 50g Masło klarowane
- 100g Mleczko kokosowe
- 200g Woda mineralna gazowana +5 innych składników

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Aby zrobić mąkę z tapioki i ryżu brązowego, do naczynia miksującego dodać tapiokę i ryż zemleć 1 min/obr. 10. Czynność powtarzać aż do uzyskania mąki.
W przepisie, użyty jest ryż brązowy, ze względu na jego własności odżywcze, ale można go zamienić białym ryżem.
Takie ciasto na naleśniki idealnie nadaję się do wersji wytrawnej i na słodko. Jeśli chcemy uzyskać bardziej słodkie naleśniki można opcjonalnie dodać łyżeczkę ksylitolu.
Wartości odżywcze dla 1 porcji
-
Kalorie
96kcal -
Tłuszcze
5.3g -
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
1.2g -
Białko
2g -
Węglowodany
10.6g -
Błonnik
0.6g -
Indeks Glikemiczny
22.1 -
Ładunek Glikemiczny
2.2
Powiązane diety

Wyglada smakowicie? Ten i wiele innych przepisów możesz odkryć wykupując subskrypcję od Dietomix!
Zobacz więcejWskazówki
Aby zrobić mąkę z tapioki i ryżu brązowego, do naczynia miksującego dodać tapiokę i ryż zemleć 1 min/obr. 10. Czynność powtarzać aż do uzyskania mąki.
W przepisie, użyty jest ryż brązowy, ze względu na jego własności odżywcze, ale można go zamienić białym ryżem.
Takie ciasto na naleśniki idealnie nadaję się do wersji wytrawnej i na słodko. Jeśli chcemy uzyskać bardziej słodkie naleśniki można opcjonalnie dodać łyżeczkę ksylitolu.
Popularne
Przepisy
